Turkse Pizza van de Lidl, mag niet ontbreken in je vriezer!

Turkse Pizza van de Lidl, mag niet ontbreken in je vriezer!

Om maar met de deur in huis te vallen: de Turkse Pizza van de Lidl, mag niet ontbreken in je vriezer! Tijdens onze bezoeken aan de grote markt van Rotterdam, elke dinsdag en zaterdag op de Binnerotte bij station Blaak, kopen we vaak een Turkse pizza. Lekker met knoflook en pittige saus, een mix van rode ui, wortel en ijsbergsla…. en dan perfect opgerold en met een plastic zakje eronder zodat er nooit saus en vocht uit de opgerolde Turkse pizza op je kleren kan komen. Nee, de Turkse pizza is echt de moeite waard!

Nu heeft de Lidl ook de Turkse Pizza in het assortiment. Ik weet alleen niet of deze altijd verkrijgbaar is om alleen tijdens de Oosterse weken. Er zitten er 4 in een verpakking en dan betaal je rond de EUR 3,00. Soms zijn ze in de aanbieding en dan betaal je voor 2 dozen maar EUR 5,-. Dan heb je echt de kans om goed in te slaan en je vriezer vol te stoppen. De Turkse Pizza’s van de Lidl zijn namelijk net zo lekker als die op markt. Lekker gekruid, een goede hoeveelheid topping en als je er twee op hebt, zit je echt bomvol. En ongezond is het niet door alle sla, tomaat, komkommer en ga zo maar door wat je er op kan doen. En weglaten van de knoflooksaus kan natuurlijk ook maar juist dat maakt de Turkse Pizza extra lekker 🙂
Turkse Pizza van de Lidl, mag niet ontbreken in je vriezer!

De truc is om de Turkse Pizza van de Lidl te laten ontdooien. Daarna doe ik de pizza even in de magnetron zodat het deeg wat zachter wordt. Vervolgens eventjes in de koekenpan en klaar! Het is ook super leuk voor tijdens een verjaardag. Dan wat langer bakken in de koekenpan zodat de bodem harder wordt en vervolgens in stukjes snijden! Een bakje knoflooksaus op tafel en je hebt Turkse nachos!

Wist je trouwens dat het super simpel is om Turkse pizza zelf te maken? Pak een keukenmachine en doe er 100 gram lamsgehakt, 1 tomaat, 1 ui, half bosje peterselie, 2 rode paprika’s, 1 eetlepel tomatenpuree, 2 eetlepels zonnebloemolie, 100 ml water, zout en peper in en maal het tot een dikke pasta. Vervolgens smeer je dit op een tortilla en dan even laten garen in de koekenpan!

Geef een reactie