Spicy Japanse Noedelsoep (Ramen)

Spicy Japanse Noedelsoep (Ramen)

Bij ons staat Spicy Japanse Noedelsoep (Ramen) met regelmaat op het menu. Vooral als we laat thuis komen, dan is een kom soep zo gemaakt. Ik maak altijd flink wat bouillon en die vries ik dan in. Bouillon maak ik altijd ’s avonds in een grote pan. Voor een goede bouillon heb je een soepkip nodig, wat ui, prei, bleekselderij en ui. Dat is echt de basis. Vet is echt de smaakmaker dus vooral niet het vet eraf scheppen. Ik laat dat lekker pruttelen en vervolgens zeef ik alles en verdeel ik de soep in zakken van 1 liter. Ik gebruik de diepvrieszakken van de IKEA. Super handig en deze gaan echt niet lekken.

Als we dan pas laat thuis zijn, dan haal ik de bouillon uit de vriezer, snij ik wat groente, eitje en wat noodles erbij en klaar ben je! Kinderen vinden het super lekker, het is licht en bovenal super gezond! Voor mijn Ramen soep heb je het volgende nodig:

– kippenbouillon van goede kwaliteit
– five-spices poeder
– gember
– wortel + prei
– soja
– gekookte eieren
– gegrilde kip
– tauge
– paksoi
– paprika
– bosuitje
– Hakubaku Organic ramen noodles
– gebakken uitjes

Essentieel bij Japanse Noedelsoep is de bouillon. Als je geen tijd hebt om zelf bouillon te maken, pak dan gewoon een bouillonblokje en maak de bouillon op smaak met fijngesneden gember, five-spices poeder en wat fijngesneden wortel en prei. Laat dit lekker pruttelen en in de tussentijd kan je mooi de andere ingrediënten klaar maken. Kook wat eieren voor 4 minuten en snijd paksoi, bosui en paprika in stukjes. De gegrilde kip ook fijnsnijden en de Hakubaku Organic ramen noodles volgens de verpakking bereiden.

Het is leuk om alle groente, kip en noodles in bakjes te doen zodat iedereen zijn eigen soep kan maken. Begin met wat noodles op de bodem en voeg dan naar eigen smaak de verschillende groente toe. En dan de hete kippenbouillon erop en afmaken met gebakken uitjes! Deze Spicy Japanse Noedelsoep (Ramen) zal je echt verbazen!

One Reply to “Spicy Japanse Noedelsoep (Ramen)”

  1. […] in Nederland en vooral de Japanse Ramen Soep wordt veel klaar gemaakt. Essentieel bij een Ramen soep zijn natuurlijk de Ramen, een dunne soort noodles! Ik heb er al verschillende getest in de […]

Geef een reactie