Pizza Review: Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le

Pizza Review: Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le

In deze Pizza Review proeven we de Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le! Dat klinkt altijd lekker, speciale, en dat woordje deed me overhalen om juist deze pizza in de winkelwagen te doen. Deze pizza is te koop bij de Albert Heijn maar ook bij de Jumbo, PLUS en ga zo maar door. Maar of deze pizza echt speciaal is, dat gaan we dus proeven.

Het deeg van Tradizionale laten we in alle rust rijzen. Dit in combinatie met het voorbakken in de steenoven geeft de pizza zijn kenmerkende bodem. Super luchtig van binnen en krokant dun van buiten.

  • Belegd met een combinatie van tomatensaus, malse ham en champignons
  • Elektrische oven (220?C), heteluchtoven (200?C) of gasoven (stand 4-5)

Prijs

Bij de Albert Heijn betaal je voor de Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le EUR 3.09. Dat vind ik een redelijke prijs gezien het product dat je krijgt. Een verse pizza is minimaal 2x zo duur.
Pizza Review: Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le

Uiterlijk

De pizza is goed belegd en alle ingrediënten zijn goed te herkennen zoals de ham, salami en de champignons. Ook zit er voldoende kaas op. De eerste indruk is dus goed! Na het bakken ziet de pizza er ook super lekker uit.
Pizza Review: Dr. Oet­ker Piz­za tra­di­zi­o­na­le spe­ci­a­le

Smaak

Volgens Dr. Oetker is de bodem super luchtig en krokant van buiten. Nou, daar ben ik het totaal niet mee eens. Ik bak alle pizza’s altijd op onder en bovenwarmte om juist een krokante bodem te krijgen maar helaas, deze bodem is luchtig, dat klopt, maar gewoon niet lekker. Ik wil bij een pizza een echt bite hebben en die heeft deze pizza in de verste verte niet. De topping is zeker niet gierig en er zit voldoende ham, salami en champignons op en die smaakt lekker.

Conclusie

De bodem is echt niet mijn ding. Ik vind het gewoon niet lekker terwijl ik me goed aan de bakvoorschriften heb gehouden. Het is echt kleffe hap en dat is gewoon niet prettig. De hoeveelheid topping is prima en qua smaak is het wel oke. De combinatie van bodem en topping zorgt voor een kleine voldoende.

Geef een reactie