Pizza Prosciutto van de Albert Heijn

Pizza Prosciutto van de Albert Heijn

Tijdens mijn laatste bezoek aan de Albert Heijn nam ik de Pizza Prosciutto mee. Op de verpakking staat: Verse pizza met coppa, gerookte spekreepjes, gekruide tomatensaus, mozzarella, grana padano, ui, prei en oregano. La dolce vita! De pizza is zelfs gebakken in een Italiaanse houtoven. De pizza ziet er in de doos super lekker uit! Mooi zakje rucola erbij, flink wat ham.. dus dat wordt smullen! Of deze Pizza Prosciutto van de Albert Heijn ook een aanrader is…. lees snel verder! In deze smaaktest kijk ik weer naar prijs, uiterlijk en smaak.

Prijs

Voor deze verse Pizza Prosciutto van de Albert Heijn betaal je EUR 3.99. Daar kan je geen pizza voor laten thuis bezorgen!

Uiterlijk

In de verpakking ziet de pizza er super lekker uit. Echt een dikke 10! Na het bakken ziet de pizza er toch wat minder uit. Zo zit er veels te weinig kaas op zodat de pizza eerder uitgedroogd lijkt dan lekker sappig. Ook de topping is wat aan de schrale kant. Als je pech hebt met delen zit je op een stuk pizza te kauwen met alleen saus 🙂
Pizza Prosciutto van de Albert Heijn

Smaak

De smaak van de pizza viel me echt zwaar tegen. Wellicht komt dit extra hard aan omdat de pizza in de doos er super lekker uit zag. Het grootste minpunt is de topping. Er zit te weinig saus op en te weinig kaas. Hierdoor verdampt het vocht tijdens het bakproces in de oven en hou je eigenlijk een bodem met ingedroogde tomatensaus over. Ik heb me precies gehouden aan de bereidingswijze dus daar licht het zeker niet aan. Er moet gewoon meer saus op en extra kaas. De combinatie met de verse rucola is lekker en de overal smaak is wel ok. Kijk, het is geen vieze pizza maar om te zeggen dat ik hem nog een keer ga kopen…. nee.

Conclusie

De verse pizza Prosciutto met coppa, gerookte spekreepjes, gekruide tomatensaus, mozzarella, grana padano, ui, prei en oregano is een tegenvaller. Te weinig topping zorgt ervoor dat de bodem overheerst. Het gebrek aan saus haalt de hele smaakbeleving weg. Het is geen aanrader en zo dacht dat de andere smaaktester er ook over. Ik zal de AH dan ook aanraden om de topping minimaal te verdubbelen. Doe er dan een euro bij in de prijs en dan heb je echt een alternatief dat lekker is en kan concurreren met een pizza in een Italiaanse pizzeria!

Geef een reactie