Zijn de lekkerbekjes van Iglo echt lekker?

lekkerbekjes Iglo

Laatst waren de lekkerbekjes van Iglo in de BONUS bij de AH. Nu koop ik zelden vis uit de diepvries maar ik dacht, laat ik het eens proberen. Op de verpakking stond een lekker plaatje van een krokante lekkerbek met sappig wit vlees. 100% filet staat er ook bij! Tja, dat kan je natuurlijk niet weerstaan. Dus vol verwachting klopte mijn hart toen ze de oven in gingen.

Prijs

Een verpakking van 240 gram kost bij alle Nederlandse supermarkten rond de € 2.29. Voor een kleine lekkerbek betaal ik bij de visboer om de hoek €3,00. En voor drie kleintjes betaal ik € 7.50. Het is dus een goedkoop alternatief voor de visboer.
lekkerbekjes Iglo

Uiterlijk

Tja, wat mag je verwachten van een diepgevroren lekkerbek? Deze zag er in in ieder geval niet smakelijk uit. Zelfs na de bereiding in de oven was de lekkerbek nog bleekjes en de korst kwam in verste verte niet overeen met die krokante korst die me beloofd was! Goudbruin van kleur, dat wil ik zien! Wat ik kreeg was een mislukte oliebol die aan de bovenkant wel gaar gebakken was maar aan de onderkant was het een hoop snot.

Smaak

Bij het aansnijden van de lekkerbek was direct duidelijk dat de vis wel warm was, maar dat de onderkant van de lekkerbek helemaal snot was. Het beslag was niet gaar geworden door het gewicht van de visfilet. Hierdoor verging direct de trek. Ook de korst aan bovenkant was niet goed. De buitenkant was wel krokant maar de onderkant van de bovenkant was ook gewoon niet goed gaar. En toen ik op de verpakking keer, werd het me duidelijk. Er zit maar 54% visfilet in! Dus andere 46% wordt dus gebruikt voor de krokante laag!

Conclusie

De lekkerbek van Iglo is absoluut niet lekker! Echt waar, je kan deze lekkerbek rustig VIESBEK noemen en dan nog druk ik me voorzichtig uit. Nu ben ik absoluut geen zeikerd en gooi ik zelden iets weg, maar deze hoop meuk ging direct de kliko in. Mijn lekkerbek bestond zeker uit meerdere stukken en dat noem ik dan ook geen 100% filet. Dat vind ik gewoon een hele vis. Dit waren duidelijk meerdere stukken. Maar de verhouding paneer-vis is echt te bizar voor worden. Maar liefst 46% van de inhoud is voor de paneerlaag. Je mag dan wel verwachten dat ze een indrukwekkende, bijzonder smakelijke krokante laag weten te maken. Maar helaas, het is echt bagger. En dat zorgt er ook voor dat de vis volledig wordt verwoest. Al met al echt een domper en een dikke vette onvoldoende!

Geef een reactie