Lekker of niet van Conimex: Wok Paste Soja Ginger & Black Pepper

Lekker of niet van Conimex: Wok Paste Soja Ginger & Black Pepper

Ik ben niet de zakjes en pakjes maar wel van gemak dus ik dacht, laat ik de Wok Paste Soja Ginger & Black Pepper van Conimex eens testen. Momenteel maken ze veel reclame van Conimex Black dat alleen bij de AH te koop is. En aangezien ik een zware liefhebber ben van gember en van pittig eten, kon ik de verleiding niet weerstaan en zodoende belande dit zakje wok paste in mijn mandje. Op de achterkant een simpel recept met weinig ingrediënten dus ideaal voor een doordeweekse dag. Wat broccoli, rode ui en biefstuk reepjes, ff wokken en klaar! En nu hopen dat het lekker is! Bij AH zeggen ze het volgende erover:

Geef je wokgerecht een intense Vietnamese smaak met deze soja, ginger en black pepper specerijenpasta

  • Proef de intense smaak van authentieke specerijen
  • Zonder toegevoegde smaakversterkers
  • Zonder kunstmatige kleurstoffen

Prijs

De inhoud van een zakje is 130 gram en daarvoor betaalde ik EUR 1.79. Dat komt uit op EUR 13.77 per kilo. Niet goedkoop als je beseft dat het geschikt is voor 200 gram vlees en wat broccoli. Een groot gezin met grote eters moet dus 2 zakjes gebruiken.

Uiterlijk

Als ik het zakje opendoe, heb ik er moeite mee om alles uit de verpakking te halen, zo dik is de wok paste. Het ziet er super donker uit en er komt nog weinig geur vanaf, dat had ik zeker wel verwacht. Ook het roerbakken is lastig omdat de wok paste echt te dik is. Met een klein scheutje water gaat het beter en hierdoor krijg je ook de broccoli gaar die je mee moet roerbakken (recept op de achterkant).

Conimex-Wok-Paste-Soja-Ginger-Black-Pepper

Smaak

Ik vind de smaak echt tegenvallen. Ik vind de smaak van gember echt niet terug en qua pittigheid is het ook tegenvallend. Ik had er meer van verwacht.

Conclusie

Op de verpakking staat dat het percentage gember en peper rond de 1% schommelen. Tja, dan overheerst natuurlijk de rest van de ingrediënten. Zeker een gemiste kans voor Conimex omdat steeds meer mensen de smaak van gember gaan waarderen. Kortom, het is niet vies maar om te zeggen ik zou het willen aanraden of nog een keer kopen, nee, dat zeker niet.

Geef een reactie