Bruschetta! Dé ultieme zomer bite!

Bruschetta! Dé ultieme zomer bite!

Het is zomer en dus duiken we het terras op voor een goed glas en natuurlijk moet er wat geknabbeld worden. Anders is het ook maar zo saai:) En saai dat zijn de meeste borrelkaarten op de Nederlandse terrassen. Bij 9 van de 10 zaken staat er het volgende zeker weten op: brood met smeersels, bitterballen, bittergarnituur, nacho’s uit de oven met kaas en chilisaus, portie olijven en de kaasplank (we zijn per slot van rekening kaaskoppen).

Ik vind het altijd zo jammer dat de borrelkaart het hele jaar door hetzelfde is. Als het buiten 30 graden, zoals vandaag, dan hoef ik echt geen bitterbal. Nee, dan wil ik een bruschetta! Een krokant geroosterd sneetje ciabatta brood dat is ingerubd met knoflook en rijkelijk bedekt is met een mengsel van tomaten, basilicum, olijfolie, peper en zout! Kijk, in Italië weten ze wel wat lekker is in de zomer. Dit hapje past perfect bij een glas witte wijn maar ook bij een fruitig biertje en een wit biertje zoals Hoegaarden. Dus verras je partner, je vrienden of je kinderen met dit lekkere hapje deze zomer en je scoort gegarandeerd punten![quads id=”1″]

Ingrediënten
– ciabatta
– tomaten
– basilicum
– olijfolie
– knoflook
– peper en zout

Bereidingswijze
Het ciabatta brood dun snijden zodat je het goed kunt bijten dus geen lompe stukken. Bestrijken met olijfolie en dan hop in de grillpan voor een paar minuten aan alle kanten. De tomaten in stukjes snijden en mengen met de fijngesneden basilicum en op smaak brengen met peper, zout en natuurlijk olijfolie. En dan ben je bijna klaar! Alleen nog even met een teentje knoflook over het gegrilde brood gaan en dan rijkelijk bedekken met het tomatenmengsel!

Geef een reactie