Boemboe voor Ajam Paniki van Conimex

Boemboe voor Ajam Paniki van Conimex

In de Nederlandse supermarkten ben ik vaak te vinden bij de schappen met Aziatische producten. Hoewel ik nog nooit in Azië ben geweest, vind ik Aziatische eten echt geweldig! Wij eten meer rijst en noedels dan pasta of aardappels en ook mijn oudste dochter is er helemaal gek op. Of misschien komt het doordat ze er altijd kroepoek bij kan eten 😉 Je kan natuurlijk eindeloos variëren en de supermarkt maakt het je gemakkelijk met vele soorten boemboe’s, woksauzen en ga zo maar door. Vandaag test ik de Boemboe voor Ajam Paniki van Conimex. Ik zag staan pittig en citroengras. Kijk, die moet ik proberen! Ik kijk naar de prijs, uiterlijk en smaak.

Prijs

Voor een bakje van 95 gram betaal je de Albert Heijn € 1,19. Bij de PLUS ook. Voor gemak betaal je want eigenlijk is een boemboe niks meer dan een kruidenpasta.
Boemboe voor Ajam Paniki van Conimex

Uiterlijk

De bereiding is super simpel. Wat kip aanbakken in de pan, dan de boemboe erbij + 200 ml water en dan nog 15-20 minuten laten doorsudderen. Het ziet er lekker uit en de kipstukjes hebben een mooie glans. Kortom, als je dit iemand voorzet, eet die het meteen op 🙂

Smaak

Waar ik al bang voor was gebeurde ook. Als je kipblokjes eerst aanbakt en vervolgens 15 minuten laat sudderen, wordt het gewoon een droge hap. Het recept moet je dan ook niet volgen. Gewoon wat minder water gebruiken zodat de saus wat dikker wordt en korter op het vuur. Dan blijft je kip lekker mals! De smaak is prima, niet te pittig maar ook niet flauw. Wat ik echter niet terug kon vinden in de smaak was citroengras. Als je iets op de verpakking zet, zorg dan wel dat je het kunt proeven. Dat is hier zeker niet het geval.

Conclusie

Met de Boemboe voor Ajam Paniki van Conimex heb ik geen “WAUW, wat bizar lekker” ervaring. Het is gewoon lekker. Voor de mensen die iets snel in elkaar willen flansen is het ideaal.

Geef een reactie