3x Bruschetta: tomaat + basilicum | courgette + ham | gegrilde paprika

3x Bruschetta: tomaat + basilicum | courgette + ham | gegrilde paprika

In de zomer gaat er niks boven een heerlijke plank met Bruschetta. Oorspronkelijk is het een geroosterd broodje met tomaat + basilicum en knoflook. En hoewel zoiets, indien goed bereid, nooit gaat vervelen, kan je lekker je fantasie erop loslaten en verschillende toppings erop doen. Alles draait om de kwaliteit van de ingrediënten. Alleen dan krijg je een smakelijk eindresultaat en dat wil je natuurlijk! Daarom nu 3x Bruschetta: tomaat + basilicum | courgette + ham | gegrilde paprika.

De basis Bruschetta met tomaat en basilicum is super simpel. Snij flinke stukken van een zuurdesembrood en besprenkel het met olijfolie. Dan aan beide kanten grillen of in een gewone koekenpan doen totdat het brood is geroosterd. Vervolgens pak je een teentje knoflook en daarmee wrijf je over het geroosterde oppervlak. Dan wat tomaten fijnsnijden, wat basilicum erbij en afmaken met peper, zout en een flinke scheut olijfolie. Even goed mengen en dan op de broodjes doen.

De Bruschetta met courgette en ham is ook super simpel. Je snijdt dunnen plakjes van een courgette en die grill je in de grillpan. Vervolgens laat je die marineren in een mengsel van olijfolie, peper, zout en eventueel wat fijngesneden kruiden zoals munt en basilicum. Even goed mengen en dan eerst een plak goede Italiaanse ham op het broodjes leggen. Dan de gegrilde en gemarineerde courgette en afmaken met wat Parmezaanse kaas.

De Bruschetta met gegrilde paprika is bijna hetzelfde als hierboven. In plaats van de courgette grill je nu de paprika. Na het grillen doe je ze in een plastic zak voor een aantal minuten. Hierdoor stooft het als het ware een beetje verder. Vervolgens kan je het zwart geblakerde velletje er makkelijk afhalen. Dan mengen met wat olijfolie, basilicum, peper en zout en op de broodjes doen. Afmaken met wat Parmezaanse kaas en je hebt een feestmaal bereid!

Geef een reactie